Team

Dr. Matthew Schaer, DC., DBM., CPS. CFR (European President)

Dr. Matthew Schaer is geboren en getogen in het zonnige Zuid Californie. Hij is cum laude afgestudeerd in Sociologie bij University van Californie in Los Angeles (UCLA). Matthew vondt zijn eigen genezing van extreme migraines en hevige pijn bij chiropractie. Hij was zo versteld en onder de indruk van zijn eigen ervaring dat hij zijn roeping had gevonden; hij studeerde af als Doctor of Chiropractic aan de Cleveland School of Chiropractic in de VS. Het afgelopen decenia heeft Matthew met veel plezier zijn clienten en gemeenschap geholpen naar een gelukkiger en gezonder leven door middel van life coaching en chiropractie.

 

Matthew volgt een duidelijke filosofie, zowel in zijn privé leven als tijdens het werken: “Eet beter, denk beter, beweeg beter en je zult je beter voelen”. Na zijn vak te hebben beoefend in Zuid Californie verhuisde hij naar eerst naar Duitsland om zich daarna in Nederland in 2010 te vestigen. Matthew leidt op dit moment drie succesvolle bedrijven, allen gericht op de gezondheid.

 

Matthew is een erkend Wellness Champion en heeft een dubbele doctor’s titel in Chiropractie en Botanische Medicijn. Hij gebruikt al zijn kennis en vaardigheden om zoveel mogelijk symptomen en kwalen te bestrijden bij clienten in (en rondom) zijn omgeving. Door middel van geavanceerde manipulaties van het ruggenwervel verbeterd Matthew voor velen hun levenskwaliteit.

 

Dr. Joseph James Coletta, D.C., EMT-P.

Joseph is geboren en getogen in Zuid Californië, U.S.A. Zijn eerste ervaring met chiropractie begon toen hij een kind was dat hockey speelde en meerdere rugletsels opliep. Behandeling door zijn plaatselijke chiropractor zorgde ervoor dat Joseph actief kon blijven in sport gedurende zijn jeugd en als jong volwassene.

 

Als volwassene werkte Joseph als ambulance verpleegkundige, waar hij zich specialiseerde in spoedeisende geneeskunde. Joseph’s ervaring hield tevens in levensreddende interventies gebruik makend van westerse geneeskunde en holistische alternatieven. Zijn betrokken aard naar patiënten toe in noodsituaties maakte dat patiënten zich op hun gemak voelden bij hem onder stressvolle omstandigheden. Als ambulance verpleegkundige bezorgden de zorg en het vervoer van patiënten hem regelmatig rugpijn . Joseph vulde chiropractische zorg aan met pijn medicatie om de pijn te verlichten, maar hij realiseerde zich dat het medicijn alleen de pijn behandelde en niet de oorzaak. Toen besloot Joseph zijn baan als ambulance verpleegkundige op te geven en chiropractor te worden.

 

Joseph studeerde af aan de “Southern California University of Health Sciences” met zijn doctoraal in chiropractie, gespecialiseerd in kruiden supplementen, voeding, MRT, Graston en spierstrekkingstechnieken. Hij verhuisde naar Nederland om betekenisvolle en holistische zorg te verlenen aan degenen die op zoek zijn naar welzijn en pijnverlichting. In zijn vrije tijd houdt Joseph van koken, het lezen van medische bladen, geschiedenis bestuderen en tijd doorbrengen met zijn vrouw en hun huiskonijn.

 

Laura Hamann, fysiotherapeut, geneeskundige, CPS

Laura Hamann is in Duitsland geboren en opgegroeid. Geïnspireerd door haar oom, die een succesvolle natuurmedicijnen praktijk had, ontwikkelde ze al vroeg haar interesse voor het medische veld. Na vier jaar intensief studeren behaalde ze 'als jongste ooit' haar graad in Natural Medicine. Laura specialiseerde zich daarna in behandeling met kruiden (Phytotherapy) en electro acupunctuur. Ze koos voor een gedegen klantbenadering en ontwikkelde een grondige kennis van alternatieve geneeskunde als onderdeel van een holistische benadering. Ze werkte daarbij in verschillende gerenommeerde praktijken in Duitsland.

 

Om zich verder te ontwikkelen als professional in de gezondheidszorg en om haar kennis uit te breiden volgde Laura de opleiding van de European School of Physiotherapy aan de Hogeschool van Amsterdam. Daar haalde ze cum laude haar graad. Gedurende haar studies in Amsterdam deed ze uitgebreid ervaring op in het behandelen van patienten gedurende 3 termijnen klinische stage. Ze had daarbij de mogelijkheid om in verschillende disciplines te werken waaronder neurologische rehabilitatie, ouderenzorg, orthopedie-en-de-patienten, chronische-pijn patienten, prothesen, psychologische storingen en trauma. Aan het einde van haar stage koos ze ervoor te focussen op orthopedisch herstel. Sinds haar afstuderen heeft Laura het Certificaaat voor Posture Specialist (CPS) en Professional Resistance Trainer (PRT) behaald.

 

Bij Laura staat de client centraal, De HANDS ON benadering is op basis van een combinatie van  manuele techniken, therapeutische ervaring, en het goed informeren van patienten. Elke klant is een individu en moet als zodanig worden behandeld om goed herstel te kunnen bewerkstelligen.

.

Sinds januari 2014 is zij als fysiotherapeut werkzaam bij Chiropractie Den Haag en Chiropractie Oosterheem met haar eigen praktijk Free Motion Fysiotherapie. Haar positieve houding en verzorgende natuur zijn een echte aanwinst voor de praktijk.

Foto's

.

 video

PostureCo, Inc. is technologie die zich focust op houding en beweging.

Lees meer...

Active Release Techniques

 

A.R.T. is een innovatieve massagetechniek waarbij voornamelijk met weke delen en beweging wordt gewerkt. Het behandelt problemen met spieren, pezen, gewrichtsbanden, bindweefsel en zenuwen.

Lees meer...