Chiropractie Oosterheem kan u helpen veilig en volledig uw klachten te verhelpen. Als spieren en gewrichtsbanden uitgerekt worden, zal de bloedcirculatie verbeterd worden en worden uw zenuwen snel actief, terwijl uw wervelkolom zich aanpast en het geneesproces begint. Het unieke aspect van aanpassing is de directe prikkeling van mechanoreceptoren door middel van mechanische druk. Cliënten horen vaak een ploppend en krakend geluidje in hun rug als zij behandeld worden door middel van rechtzetten. Wees niet bang. Dit is een gevolg van het uitrekken van de gewrichten in uw wervelkolom.

Er is namelijk een vloeistof die de pezen in uw rug omhult, waar ook luchtbelletjes in voorkomen. Terwijl het peesweefsel rond de gewrichten wordt uitgerekt tijdens het rechtzetten, openen de gewrichtsdelen zich een beetje en ontsnappen deze luchtbelletjes wat het krakende geluid veroorzaakt. Na het rechtzetten melden onze patiënten een opmerkelijke verbetering in hun vermogen om hun nek, rug en schouders te bewegen. Zelfs al blijven uw spieren misschien pijnlijk of gespannen, de mate van beweging in uw rug en nek wordt enorm verbeterd en vervolgens zal de pijn verminderen.

 

NIEUW!

Cold Laser Therapie (CLT) / Low Level Laser Therapy (LLLT)

Chiropractie Oosterheem maakt ook gebruik van de 3B laser van Thor Laser. CLT is een pijnloze, veilige en effectieve methode die het weefselherselt (huidwonden, spieren, pezen, botten, zenuwen) versnelt en verbeterd. De laser vermindert  ook ontsteking en pijn. Het LED licht stimuleert de cellen in het lichaam om beschadigd weefsel te laten herstellen. Dit is een heel effectieve behandeling voor acute zachte weefsel beschadigingen, chronische en acute pijn en langzaam genezende wonden.

Voor meer informatie kunt u ook naar de website gaan van het Cold Laser Centrum

Afwisselende Techniek

Afwisselende Techniek is uniek aangezien het meerdere chiropractische technieken combineert die werken op zowel het zenuwstelsel als het spierskelet systeem. Nadat onze cliënten een grondig onderzoek naar de werking van het lichaam hebben ondergaan gebruiken we de resultaten en ontwikkelen we een passend therapie programma dat voor u op maat is gemaakt. Het gebruik van de Afwisselende Techniek houdt ook in een aanpassing met gebruik van handmatige krachtlijnen in gedeeltes van uw nek en rug en u kunt mogelijk krakende geluiden horen terwijl het wordt behandeld. Wees niet bang, het geluid wordt veroorzaakt door de gewrichtsdelen die worden geopend.

Ontwrichting van de wervelkolom

(Gedeeltelijke functiestoornis) houdt in dat delen van uw wervelkolom zijn verschoven, vastzitten of zijn uitgezakt en daardoor druk veroorzaken en zenuwen van de wervelkolom afknellen. Chiropractors Matthew Schaer D.C., Joseph Coletta D.C. en Steven Douglas M. Chiro gebruiken Afwisselende Techniek om de biomechanismen van de wervelkolom te herstellen door de betreffende delen van de wervelkolom te behandelen en ze weer op hun plaats te zetten. De chiropractische techniek kan ook gebruikt worden voor gewrichten van hand en voet.

Thompson Techniek

De Thompson Techniek of Thompson Klaptafel wordt vaak gebruikt bij Chiropractie Oosterheem. Soms geeft ongelijke beenlengte verkeerde uitlijningen in de wervelkolom aan die anders niet ontdekt zouden zijn. De Thompson Techniek kan een volledig deel zijn van het chiropractische gezondheidsregime van de meeste patiënten. De Thompson Techniek kan aangepast worden aan de chiropractische behoeftes van elke client, die op zijn beurt beweging en mobiliteit kan herstellen.

De eerste fase heet de Been-Check Analyse en bestaat uit een serie testen die ontworpen is voor de fijnafstemming van behandelingen voor elke individuele cliënt. Het uitgangspunt is dat het lichaam totaal wordt ingeschakeld en dat de kern van het lichaam (wervelkolom, benen en heupen) moet worden beschouwd als een unieke eenheid.

Matthew Schaer D.C., Joseph Coletta D.C. en Steven Douglas M. Chiro zijn hoog opgeleide chiropractoren en erkende beoefenaars van de Thompson Techniek.
 

Arthrostim Adjustor

Bij Chiropractie Oosterheem gebruiken we vaak een speciaal instrument genaamd een Arthrostim Adjustor om uw wervelkolom recht te zetten. Het is uniek omdat het snelle stoten produceert met een frequentie van 12 keer per seconde.
Dit creëert een bepaalde verstelenergie (kracht) en een spervuur van aanvoer/informatie dat het zenuwstelsel kan gebruiken om bepaalde patronen met een functiestoornis te wijzigen.
De Arthrostim Adjustor is speciaal bruikbaar bij die patiënten die breekbare botten (osteoperose) hebben of die aanzienlijke pijn ondergaan. Kinderen en anderen die angstig zijn en die niet geven om het ploppen kunnen er baat bij hebben waar een licht en zacht stootje is geïndiceerd.

 

 

 

Cranial Facial Release

Cranial Facial Release (CFR) ofwel Schedel Gezichtsontspanner (SG) is een geavanceerde techniek voor de inwendige neus en schedel die al meer dan 30 jaar met succes in de VS en Canada is toegepast bij de behandeling van diverse neurologische en structurele afwijkingen. Wij zijn de eerste praktijk gekwalificeerd om deze geavanceerde techniek toe te passen in Europa!

Het doel van de SG-techniek is bewegelijkheid te bewerkstelligen in het schedelstelsel en zodoende de doorstroming in de voorhoofdsholte en de normale ademhalingsfunctie te vergemakkelijken.  De techniek wordt uitgevoerd door minuscule ballonnen in de neus in te brengen (specifiek in de "naso pharynx") om ze vervolgens snel op te blazen. De resultaten zijn:

 1. Mobiliseren van de schedelbotten (naden)
 2. Schedelbevestigingen te ontsluiten (naden)
 3. Openenen van ademhalingssystemen
 4. Corrigeren van schedelafwijkingen

 

Houding Specialist

Dr. Matthew Schaer is een Certified Posture Specialist (C.P.R.). Houding is een van de belangrijkste factoren voor de fysieke en mentale toestand van het individu. Houding wordt beïnvloed door erfelijke aanleg, anatomische structurele beperkingen, slechte lichaamshoudinggewoonten, en het beroep. Ideale houding betekent dat het lichaam in balans is met minimale stress en belasting op gewrichten en spieren. Slechte houding is vaak een neerwaartse spiraal omdat het lichaam meestal slechte houding compenseert met een nog slechtere houding. Mensen met een slechte houding hebben vaak last van hoofdpijn, nekpijn, pijn tussen de schouderbladen en uitstralende pijn langs de armen of benen, pijn in de onderrug en moeite met ademhalen. Het onderhouden van een goede houding brengt vele voordelen met zich mee en is belangrijk voor iedereen.

Voordelen van een goede houding:

 1.     In het algemeen minder pijn
 2.     Betere sportprestaties
 3.     Houdt botten en gewrichten in de juiste uitlijning
 4.     Voorkomen van artritis
 5.     Vermindert de stress op de gewrichtsbanden
 6.     Voorkomt dat de ruggengraat vast zit in abnormale posities
 7.     Voorkomt vermoeidheid
 8.     Voorkomt spanning en overmatig spiergebruik
 9.     Voorkomt rugpijn en spierpijn
 10.     Verbetert vertrouwen
 11.     Verbetert de spijsvertering
 12.     Gemakkelijkere ademhaling

 

 

 

 video

PostureCo, Inc. is technologie die zich focust op houding en beweging.

Lees meer...

Active Release Techniques

 

A.R.T. is een innovatieve massagetechniek waarbij voornamelijk met weke delen en beweging wordt gewerkt. Het behandelt problemen met spieren, pezen, gewrichtsbanden, bindweefsel en zenuwen.

Lees meer...